Valfri trerätters för två inkl. varsitt glas vin på persiska Shandiz vid Tegnérlunden. Ord. pris 900 kr, betala 349 kr.

Höjdpunkter:
  • Valfri för-, varm- och efterrätt från menyn
  • Genuint persiskt kök med varierad meny
  • Ett glas vin per Groupon-gäst inkluderat
  • 5 minuters promenad från T-Centralen
Det finstilta:
Giltighetstid: Giltig till 4/11 2014. Boka senast 1/10. Erbjudandet börjar gälla först fr.o.m. 4 augusti.
Antal köp: 1 voucher per person. Köp fler till andra.
Bokning: 08-20 09 09. Ange voucherns säkerhetskod. Av-/ombokning senast 24 h före besöket.
Övrigt: Gäller ej rätterna Shandiz Chashni samt Shandiz Sin.
Ord. pris kontrollerades: 15/7/14.
Org. nr: 556633-0360.

Svar på vanliga frågor.

Att vidga sina kulinariskavyer kan vara spännande; lite som att titta på skräckfilm utan en kudde eller anmälasig till en salsakurs utan att veta om det är en dans- eller såskurs. Öppna ögonen med dagens Groupon: Trerättersmiddag på persiskt vis.

  • Trerätters för två personer inkl. ett varsitt glas vin.
    Ord. pris 900 kr, betala 349 kr.
  • Trerätters för fyra personer inkl. ett varsitt glas vin.
    Ord. pirs 1 800 kr, betala 698 kr.


Det persiska köket bjuder på välkryddade rätter, även om de sällan är överdrivet starka. Vanligt förekommande är kött, där lammet är framstående, samt ris, bönor frukt och bär. Såser blandas med en bas av yoghurt, frukt eller olja, och till efterrätt serveras gärna färska eller inkokta frukter, ofta med en arom av rosenvatten.

Hos Shandiz hittas förrätter som oliver smaksatta med granatäpple, valnötter, örter och vitlök, sauterad aubergine med bland annat vitlök och mynta eller krämig kycklingsoppa. Till varmrätt avnjuts traditionella risrätter och grytor med bl.a. långkokt lammlägg och dill, eller välkryddade spett från grillen med fågel, fisk och mitt emellan. För den icke köttfrälste finns bl.a. grillspett med säsongens primörer. Avrunda med söta smaker från dessertmenyn, där den historieintresserade avnjuter en Faloudeh: en kall dessert bestående av vermicellinudlar med rosenvatten som serverats sedan 400-talet f.Kr (Shandiz öppnade dock lite senare än så). Hela menyn kan beskådas här och här.

Shandiz
I nyrenoverade lokaler inredda med anden i flaskan som ledstjärna, huserar den persiska grillrestaurangen Shandiz. Namnet är hämtat från staden med samma namn i nordöstra Iran, känd för sina Shishlik - lammracks på spett. Förutom à la carte-middagar erbjuder Shandiz även persiska teer, söndagsbruncher, dagens lunch, och en festvåning som passar för såväl cocktailmingel som företagsevent.

Dealens ord. pris är hämtat från Shandiz prislista: Förrätt Mirza Ghasemi (2 x 55 kr), varmrätt Shandiz Shishlik (2 x 260 kr), efterrätt Makhloot (2 x 70 kr), glas vin (2 x 65 kr).

A
Upplandsgatan 7 Stockholm 11123 
Vägbeskrivning»
Erbjudandet säljs av Shandiz